Festivalsarrangörer 2018

Nya Halmstadrevyn, Falkenbergsrevyn AB, Laholmsrevyn & Hallands Bildningsförbund

Det blir en storslagen festival 2018 eftersom tre LIS-medlemsrevyer gått samman och tillsammans med Hallands Bildningsförbund arrangerar festivalen. Läs mer om dem här.

Nya Halmstadrevyn

Produktionsföreningen Göörglad bildades 2003 med en gemensam vision hos medlemmarna, att förgylla kulturlivet i Halmstad med omnejd.  Föreningens motto är att producera samt uppföra egenskrivet material i olika former som revyer, sommarspel med mera.

2008 sattes den första Halmstadrevyn upp på Halmstads Teater och efter endast ett års uppehåll spelade vi 2018 vår tionde revyuppsättning. Efter starten kan vi idag nämna att våra mångfaldigt prisbelönta uppsättningar hittills har setts av tiotusentals Halmstadbor.

Falkenbergsrevyn AB

Årets föreställning med Falkenbergsrevyn var den 22:a i sträck sedan 1998 när man flytten gick från Krogsered till Falkenbergs Stadsteater. Publikmässigt är revyn Sveriges största nyårsrevy med över 24 000 besökare och bjuder årligen på en klassisk nyårsrevy med mängder av vassa och satiriska nummer med ofta en musikalisk spets om sånt som händer och sker både i Sverige och vår omvärld.

Laholmsrevyn

Laholmsrevyn har sedan starten 1990 gjort 23 revyer. Vi har de senaste åren spelat på Laholms Teater under helgerna i oktober och november och livat upp hallänningarna i höstmörkret. Laholmsrevyn framför mycket egenproducerat material med sketcher, sång och monologer, vilket den 2500-hövdade publiken sannerligen tagit till sig och uppskattat. Vi ser fram emot att få träffa er alla glada revyare från Sveriges alla hörn. Några av oss har redan träffats på tidigare Revy-SM bl.a. när vi tävlade i Karlskoga och i Skövde. Väl mött i Halmstad i augusti!

Hallands Bildningsförbund

Länsbildningsförbund finns det lite överallt i Sverige. Liksom revyer är vi ganska lika i vår olikhet. I Halland är vi lite mer olika. Förutom att verka folkbildningsfrämjande och vara studieförbundens branschorganisation och hembygdsrörelsens regionala organisation har vi också några regionala kulturuppdrag. Scenkonst är ett sådant. Med Björn Holmgren i spetsen (eller basen – eller kulissen) hälsar vi hjärtligt välkomna till Halland och Halmstad i augusti!

KONTAKT

Riksförbundet
Lokalrevyer i Sverige
info@lis.nu
0515 – 185 20

KOMMANDE REVYFESTIVALER

2019 Östersund
7-10 augusti (v 32)

2020 Karlskrona
5-8 augusti (v 32)

MEDLEMS-FÖRMÅNER

HITTAT FEL?

Har du hittat ett misstag på sidan? Maila kansliet omedelbart på så åtgärdar vi det!

Om festivalen

Svensk Revyfestival med Revy-SM arrangeras v. 31 eller v. 32 (och avslutas den lördag som infaller fr.o.m. 5/8 t.o.m. 11/8). Vill DU och din revygrupp arrangera festivalen i framtiden? Kontakta kansliet för att få grundläggande info inklusive mallar för budget, schema, mm.

Hittat ett fel?
Har du hittat ett fel på sidan? Maila kansliet omedelbart så åtgärdar vi det!