Seminarier

Titta vilka fina seminarier som finns att besöka på Revyfestivalen! Du anmäler dig till seminarier samtidigt som du bokar ditt revypaket på bokningssidan. Har man däremot redan köpt revypaket men man vill efteranmäla sig till ett seminarium ska man INTE använda bokningssidan utan istället kontakta Östersundsrevyns Tina Welander via mail eller på. 070-270 6005 

Hur viktig är scenkostymen?

Margaretha Julle har skapat scenkostymer under många år. Hon har jobbat åt bland annat Östersundsrevyn men de senaste åren har hon skapat kreationer från sin ateljé i Stockholm där kända artister som bl.a. Alcazar, Peter Jöback, Magnus Carlsson, Jerry Williams, Darin, Tomas Ledin, Magnus Uggla, Petra Marklund, Linnéa Henriksson och Danny. Nu senast stod hon bakom de kritikerrosade kostymerna på ”Mello” som bars upp av Sarah Dawn Finer som programledare och Lina Hedlund som artist i finalen.

Margaretha visar här några av sina alster, ger oss lite tips och berättar hur hon tänker när hon skapar en scenkostym som låter tala om sig.

Tid: Torsdag 8/8 10.00
Plats: Clarion Hotel Grand
Kostnad: 100 kr.

Östersunds Fotbollsklubb – med kulturen som redskap!

Östersunds FK är bland annat kända för att förutom sin elitsatsning på fotbollen även arbetat med ett tydligt och inkluderade kulturarbete. Såväl fotbollsspelare som tränare och kanslimedarbetare har deltagit i kulturprojekt där man spelat teater, skapat konst, skrivit en bok och dansat. Till hösten skall ÖFK spela revy under ledning av Patrik Zackrisson.

Karin Wahlén från ÖFK:s kulturcoach ger oss en inblick i den resa som ÖFK gjort. Karin kommer bl. a att berätta varför en fotbollsklubb jobbar långsiktigt med kultur och varför de tror att de kommer att vinna fler matcher genom att göra en revy med Patrik Zackrisson.

Tid: Torsdag 8/8 10.00
Plats: Clarion Hotel Grand
Kostnad: 100 kr.

Värdet av att välja rätt partner för att få mer publik till din revy!

Sverige anses ha en utav de starkaste revytraditionerna i världen och föreställningarna lockar tusentals besökare runt om i landet. Allt fler evenemang konkurrerar om publiken och det blir allt viktigare med exponering och lättillgängliga biljetter. Ni alla arbetar hårt för att underhålla er publik och för att bevara traditionen som värdesätts av så många. I många fall är det ideellt arbete inblandat och det ska finnas tid till många delar, allt ifrån repetitioner till marknadsföring och biljettförsäljning. Hur kan ni behålla fokus på att underhålla samtidigt som ni ska dra in publik och fylla platserna till era föreställningar? Det handlar inte bara om att få tillgång till ett biljettsystem, utan att välja rätt partner för att få in mer publik till din revy och att få rätt verktyg för att kunna sälja biljetter på ett effektivt och smidigt sätt.

Om Nortic
Nortic erbjuder digital biljettförmedling av upplevelser. Vi hjälper arrangören att effektivt maximera sina biljettintäkter och förenklar för den individuella biljettköparen att hitta, köpa och använda biljetter till nya upplevelser. Med Nortic blir biljettförsäljningen enkel och effektiv, så du och dina kunder kan fokusera på det som är viktigt – upplevelsen!

Tid: Torsdag 8/8 18.15-19.00
Plats: Clarion Hotel Grand
Kostnad: GRATIS!

Dansens betydelse för revyn?

Östersundsrevyns koreograf, Emilie Zackrisson, tar dig med till danssalen. Där börjar vi att prata om dansens betydelse för revyn? Vad är revy utan dans? Kan man minska antalet steg och ändå höja showkänslan? Efter att vi delat lite tankar och erfarenheter med varandra så dansar vi oss svettiga tillsammans.

Kom i mjuka kläder, medtag vattenflaska och du kan lämna dansskorna hemma.

Tid: Fredag 9/8 10.30
Plats: Tingshuset i centrala Östersund
Kostnad: 50 kr

Att som textförfattare vårda en bra idé

Bakom varje bra revytext finns det också en bra, för att inte säga genial, idé. Ett problem är att en bra idé också kan bli en medioker eller inte fullt så bra revytext. Hur vårdar man en bra idé? Hur lär man sig att känna igen en bra idé? Och hur låter man en idé komma till sin fulla rätt? Är det någon idé att skriva utan en idé?

Mats Eklund funderar tillsammans med er om konsten att vårda en idé.

Tid: Fredag 9/8 13.45
Plats: Clarion Hotel Grand
Kostnad: 100 kr

Resa till Lilla Revymuséet i Hackås!

Gun och Bosse Bylund har under många år varit verksamma med revy i Jämtland. De började i Bräcke, fortsatte i Östersund med Heimkokerevyer och har sedan fortsatt på olika sätt. Nu senast med Viggerevyn.

Bosse är en samlare och har under alla dessa år skaffat en mängd revyrelaterat material såsom;
Kläder, Affischer, Program, Notblad, Böcker, Tidningar, Foton, Dräktskisser m.m. från Jämtländska revyer samt andra svenska revyer. Här finns material från Axel Engdal, Emil Norlander, Ernst Rolf, Karl-Gerhard, Karl de Mumma m.fl.  från tidigt 1900-tal till nu.

Tid: Fredag 9/8 kl 13.30 & 19.00
Plats: Transport avgår från Storsjöteatern
Kostnad: 150 kr

Food Walk

En historisk Kultursafari och Food Walk i Östersunds nöjeskvarter på tema 70-tal.
Ett unikt sätt att tillbringa en kväll tillsammans. Prata, njut, skratta och ha kul. En kväll ni kommer att minnas! Vi smakar oss igenom 70-talets mattrender samtidigt som vi går igenom svenskt fest- & nöjesliv med betoning på 70-talet. Utförligt program finns här

Tid: Fredag 9/8 kl 19.00
Plats: Samling i entrén på Storsjöteatern
Kostnad: 200 kr

Emma Knyckare

Emma Knyckare är en mycket uppskattad och flitigt anlitad komiker, radiopratare, programledare, konferencier, teaterapa, galavärd, skribent och festivalarrangör.

”Det finns så många roliga tjejer som borde va på ståuppscenen, bakom radiomikrofonen och framför tv-kameran. Men det är svårt, för dels ska du slåss om utrymmet med humorbranschens alla spellevinkar, viktigpettrar och andra killar. Och sen måste du ju veta hur man gör”, säger Emma Knyckare.

Under en dryg timme på Storsjöteatern så ger Emma smakprov från hennes senaste kritikerrosade show ”Årets mama”, lite spännande standup och i ett samtal berättar hon om hur det är att jobba med humor som kvinna i Sverige.

Tid: Lördag 10/8 kl 10.30
Plats: Salongen på Storsjöteatern
Kostnad: 150 kr

KOMMANDE REVYFESTIVALER

2020 Karlskrona
5-8 augusti (v 32)

MEDLEMS-FÖRMÅNER

HITTAT FEL?

Har du hittat ett misstag på sidan? Maila kansliet omedelbart på så åtgärdar vi det!

KONTAKT

Lokalrevyer i Sverige
0515 – 185 20

Om festivalen

Svensk Revyfestival med Revy-SM arrangeras v. 31 eller v. 32 (och avslutas den lördag som infaller fr.o.m. 5/8 t.o.m. 11/8). Vill DU och din revygrupp arrangera festivalen i framtiden? Kontakta kansliet för att få grundläggande info inklusive mallar för budget, schema, mm.

Hittat ett fel?
Har du hittat ett fel på sidan? Maila kansliet omedelbart så åtgärdar vi det!