Seminarier

Vi är stolta att kunna presentera seminarierna nedan med den svenska eliten inom sina områden. Här finns chansen att skaffa sig tips och råd till ett löjligt lågt pris. Vi uppmanar därför er alla att boka i god tid, då platserna är begränsade.

Seminarium: Claes Malmberg

Claes Malmberg är skådespelare och stand up-komiker med mängder av film-, musikal- och teaterproduktioner bakom sig. Han har spelat i bl a  Les Misérables, Annie, The Producers - Det våras för Hitler, för vilken han vann Guldmasken 2009 som "Bästa manliga musikalartist". Han var ständig gäst i TV-programmet Måndagsklubben och han har frekvent besökt Doobidoo, Sing-a-long och Så ska det låta. Han spelade även med i "Hur många lingon finns det i världen" och han har en lång lista med TV-serieskådespeleri.

Antal: begränsat
Ämne: 
Claes Malmberg berättar om sig själv och scenen. Detta vill ingen missa då allting kan hända, vem vet han kanske till och med lär ut lite Argentinsk tango.
Tid: lördag 11/8 kl 10-12.
Plats: Figarosalen på Halmstad Teater
Kostnad: 150 kr, bokas helst i samband köp av revypass men bokning på plats i Halmstad är möjlig i mån av plats. Revypass är en förutsättning.
Läs mer på: Claes Malmberg på Wikipedia

Seminarium: Ljus & Dekor Halmstad - Revyscenografi

Ljus & Dekor i Halmstad AB är ett företag som idag sysselsätter 15 personer inom scenografidesign, dekortillverkning, ljusdesign, ljud-, ljus- och scenuthyrning, samt turnéverksamhet. Företaget startade 1995 och har 2entertain, Wallmans Group, Falkenbergsrevyn, Stage Fantasy samt Julius Produktion som sina större kunder. De har även gjort ett antal uppdrag åt Malmö Opera och Tivoli i Köpenhamn.

Seminariet hålls av Peter Dillberg som är en av ägarna av företaget. Han har arbetat som scenograf, dekorbyggare och delvis som ljussättare sedan 1982.

Antal: begränsat
Ämne: 
Under seminariet har ni som deltagare stor möjlighet att påverka innehållet, så det tas upp sådant som ni är intresserade av inom scenografiområdet. Några områden som är tänkta att tas upp under seminariet är:
- Hur arbetar vi fram en scenografi från idé till premiär.
- Mycket för pengarna. Material och strategi.
- Hur kan vi använda ljuset och LED-tekniken som en del av den scenografiska upplevelsen.
- Projektion kontra LED-skärmar, för- och nackdelar.
Under dagen kommer ni också få möjlighet att gå runt i verkstaden för att titta på verksamheten.
Tid: 
torsdag 9/8 kl 8-12
Plats: Ljus & Dekors verkstad i Halmstad, Skallebackavägen 21 (arrangören ämnar ordna transport)
Kostnad: 200 kr, bokas helst i samband köp av revypass men bokning på plats i Halmstad är möjlig i mån av plats. Revypass är en förutsättning.
Läs mer på: www.ljusochdekor.se

Workshop: Ika Nord - Kropp & Rörelse

Ika Nord är mimartist, skådespelare, clown och regissör.

Hon har studerat mim för mästaren Étienne Decroux, varit gatuartist i Europa samt blivit kultförklarad för tv-figurerna Ika i Rutan och Katten Findus i SVT:s Julkalender, vilken hon 1993 fick motta svenska teaterkritikernas barn- och ungdomspris för. När hon inte undervisar regisserar hon och turnerar med egna föreställningar

Antal: begränsat
Ämne: En inspirerande workshop med ytterst användbar kunskap för alla som står på en scen. Under Ikas positiva ledning tränas styrka, smidighet och balans, scenisk närvaro och kroppslig medvetenhet.
Tid:
 fredag 10/8 kl kl 13-16
Plats: Esaias Thorén-salen på Halmstad Teater
Kostnad: 150 kr, bokas helst i samband köp av revypass men bokning på plats i Halmstad är möjlig i mån av plats. Revypass är en förutsättning.
Läs mer på: Ika Nord – Wikipedia och på Ika i rutan – vad hände sen? | Nöjesguiden

KONTAKT

Riksförbundet
Lokalrevyer i Sverige
info@lis.nu
0515 – 185 20

KOMMANDE REVYFESTIVALER

2019 Östersund
7-10 augusti (v 32)

2020 Karlskrona
5-8 augusti (v 32)

MEDLEMS-FÖRMÅNER

HITTAT FEL?

Har du hittat ett misstag på sidan? Maila kansliet omedelbart på så åtgärdar vi det!

Om festivalen

Svensk Revyfestival med Revy-SM arrangeras v. 31 eller v. 32 (och avslutas den lördag som infaller fr.o.m. 5/8 t.o.m. 11/8). Vill DU och din revygrupp arrangera festivalen i framtiden? Kontakta kansliet för att få grundläggande info inklusive mallar för budget, schema, mm.

Hittat ett fel?
Har du hittat ett fel på sidan? Maila kansliet omedelbart så åtgärdar vi det!