Dessa seminarier är tillgängliga på Revyfestivalen i Oskarshamn

Seminarier bokas med fördel på anmälningssidan.  Läs mer i programmet.

 

Anders Mårtensson Imitera Mera!

  -en lekfull workshop där vi provar på att imitera, leker med röster och kroppsspråk, vänder och vrider på ord och dialekter. Inga förkunskaper behövs, bara glädje!

Anders Mårtensson är imitatör och skådespelare och ni har sett honom i Partaj, Solsidan, Klassfesten, Hellenius Hörna med mera. Spelar i storfilmen Andra Akten på bio just nu.

foto: Melinda Rönnberg-Schultzberg

Tid: Fredag 4 augusti 11:00-12:00 & 14:00-15:00
Plats: Forum
Kostnad: 100 kr

Anders Stark, improvisation på revyscenen

Anders Stark – En väldigt begåvad och rutinerad artist från Västerås med rötter i såväl krogshow, teater, fars som revy. Anders är improvisationens mästare som begåvats med en stark sångröst och en unik timing. Anders har tilldelats ett flertal priser för sina insatser både som aktör och regissör.

Tid: Fredag 4 augusti 10:30-11:30
Plats: Forum
Kostnad: 100 kr

Eva-lott Harrysson, Resa till Fredriksbergs Herrgård

Fredriksbergs Herrgård är med sitt unika läge, placerad på en fem meter hög sten terrass, med storslagen utsikt över Döderhultsdalen, ett av länets vackraste och mest sevärda herresäten. Herrgården är bevarad i ursprungligt skick. I paradvåningen finns intressanta väggmålningar på väv, magnifika kakelugnar och utsökta snickeridetaljer. Museet har även en fin boksamling från 1780-talet och en av Sveriges största mineralsamlingar. Fredriksbergs herrgård uppfördes 1783 av ryttmästare Peter Reincke Cederbaum och hans hustru Maria Fredrika Wernberg.

Tid: Fredag 4 augusti 10:30-12:00
Plats: Samling Forum reception
Kostnad: 150 kr

Stämsång – nästa nivå i vår revy, Christina Lindvall

Christina kommer att ge en workshop i körsång. Stämsång som tar revyn till en högre nivå. Hon kommer att under lättsamma former lära oss att ta in stämmor och lära ut sång teknik. Christina jobbar som sångpedagog vid estetiska programmet i Oskarshamn. Har bl.a en tre årig sång/ kör utbildning vid Complete Vocal Institute 3-Year Singer.

Tid: Fredag 4 augusti 13:00-14:00
Plats: Forum
Kostnad: 100 kr

Guidad tur på Döderhultarmuseet, Eva-lott Harrysson

Döderhultarn är en av Sveriges mest kända skulptörer. Han föddes 1868 i Döderhults socken. Det var efter socknen han fick namnet Döderhultarn. Hela sitt vuxna liv var han bosatt och verksam i Oskarshamn. Döderhultarn slog igenom först när han var över 40 år gammal. I museet visas en unik samling med mer än 200 st av hans skulpturer. På ett mästerligt och humoristiskt sätt skildrar han livet på den småländska landsbygden och i staden Oskarshamn kring sekelskiftet 1900. Hans figurer gestaltar människor som fanns i hans omgivning och berättelser kring dessa ger oss en inblick i hur det var förr.

Tid: Fredag 4 augusti 13:00-14:00
Plats: Kulturhuset, samling Forum
Kostnad: 100 kr

Hur använder vi biljettsystemet på bästa sätt? – Nortic

Allt fler evenemang konkurrerar om publiken och det blir allt viktigare med exponering och lättillgängliga biljetter. Hur kan vi behålla fokus på att underhålla samtidigt som vi ska dra in publik och fylla platserna till våra föreställningar? Det handlar inte bara om att få tillgång till ett biljettsystem, utan att välja rätt partner för att få in mer publik till revyn och att få rätt verktyg för att kunna sälja biljetter på ett effektivt och smidigt sätt.

Tid: Fredag 4 augusti 14:00-15:00
Plats: Forum
Kostnad: Gratis

Stadsvandring Muralmålningar

Oskarshamn har blivit ännu vackrare sedan en rad världskonstnärer fått i uppdrag att skapa imponerande väggmålningar. Även elskåp och gångtunnlar smyckas av härliga målningar runt om i staden, allt från människo- och djurmotiv till vacker natur.

Projektet började år 2020 när två kala husväggar i centrala Oskarshamn fick liv. Det resulterade i ett rejält lyft för stadens utsmyckning och medförde mycket positiva reaktioner.

Tid: Lördag 5 augusti 09:00-11:30
Plats: Samling Forum reception
Kostnad: 100 kr

Att driva revyn som bolag, Magnus Wernersson

Kreatör, idéälskare och tillika vd för Falkenbergsrevyn som är Sveriges publikmässigt största revy och visas varje år på SVT med miljonpublik. Vad innebär det att ta steget och driva revyn som ett bolag?

Tid: Lördag 5 augusti 10:30-11:30
Plats: Kulturhuset, samling Forum
Kostnad: 100 kr

Koreografins betydelse, Tess Event

Tess är utbildad evenemangsproducent sedan 2013 och har drivit sitt företag Tess Event sedan 2012. Jobbar året om med dans och tycker att dansen är kunskapen du kan ta med dig i allting du gör.

Tid: Lördag 5 augusti 12:30-13:20
Plats: Kulturhuset, samling Forum
Kostnad: 100 kr

Ölprovning, Figeholms Bryggeri

Ölprovning med hantverksöl från ett lokalt bryggeri. I ett gammalt finsnickeri intill marinan i Figeholm har ett mikrobryggeri tagit plats. Även om Figeholms bryggeri är ett av de yngsta i Kalmar län har efterfrågan överträffat alla förväntningar för delägarna Andreas Högström och Kent Nilsson.

Tid: Lördag 5 augusti 12:30-13:20
Plats: Kulturhuset, samling Forum
Kostnad: 100 kr

KOMMANDE FESTIVALER

2024 Sundsvall
7-10 augusti

HITTAT FEL?

Har du hittat ett misstag på sidan? Maila kansliet omedelbart på så åtgärdar vi det!

KONTAKT

LIS
Lokalrevyer i Sverige
Telefon 0515 - 185 20